Het Thermosteen systeem voor betaalbare isolatie

Thermosteen is een samensmelting van PUR-schuim en hoogwaardige rondom gebakken steenstrips.

Het Thermosteen systeem voor betaalbare isolatie
              Het Thermosteen systeem voor betaalbare isolatie

Het Thermosteen systeem maakt een schone, probleemloze en betaalbare isolatie en afwerking mogelijk van nieuwbouw projecten, renovatie en houtskeletbouw. 


Thermosteen is een kwaliteitsproduct dat maximale isolatie combineert met de duurzame, authentieke en traditionele uitstraling van een "volle” stenen gevel.  
Polyurethaan is op dit moment een van de beste isolatie materialen in de bouw. Zonder aanpassing van de fundering is het mogelijk de Thermosteen elementen met schroeven of schroefpluggen direct op de ondergrond te bevestigen, mits er voldoende draagkracht is op de onderliggende constructie om het extra gewicht te kunnen dragenDe gevelbekleding is licht van gewicht doordat er gebruik wordt gemaakt van rondom gebakken keramische stenen met een dikte van slechts 17 mm.


De vele toepasingen van Thermosteen

Doordat de strips niet als plakjes gesneden worden van een normale traditionele baksteen, maar direct als steen in diverse diktes geproduceerd worden, behoudt de strip de eigenschappen van een volle keramische steen.  Er zijn talloze manieren om op individuele basis Thermosteen toe te passen, de mogelijkheden zijn onbegrensd. Het resultaat is sneller, schoner en kostenbesparend.


Duurzame object bescherming

Thermosteen zorgt voor een duurzame bescherming tegen weersinvloeden, indringend vocht, is slagregen dicht en geeft geen problemen met condensvorming. Een groot gedeelte van schade’s in de bouw ontstaat door indringend water, vorst en vocht. Ook het onderhoudsvrije karakter van Thermosteen speelt een grote rol bij het succes van het product, vuil en schadelijke milieu-invloeden hebben geen kans.

Buitenmuren hebben een belangrijke functie tegen alle omgevingsfactoren en weersinvloeden. Vorst, regen en brandende zon mogen geen enkele invloed hebben op de isolatie. Een ongeïsoleerde gevel zorgt voor een groot warmteverlies van wel rond de 50% van het totale energieverbruik, vooral tocht is een grote veroorzaker. Een ongeïsoleerd dak is ook een grote boosdoener. De duur betaalde warmte mag in de winter niet verloren gaan en 's zomers moet het koel blijven.



Voordelen van Thermosteen


- Stenen en isolatie geïntegreerd in één goed werkend systeem.

- Geen extra fundering nodig.


- Isoleren en metselen in plaatformaat.

- De behandelde oppervlaktes
 behouden unieke uitstraling en kleur.

- Snelle, eenvoudige en schone montage.

-
Niet meer afhankelijk van het weer, het gehele jaar monteerbaar.

-
Op bijna iedere ondergrond aan te brengen.

-
Uitermate geschikt voor prefab, renovatie, nieuwbouw en houtskeletbouw.

Voor een toepassing tot een gebouwhoogte van 22 meter is het systeem in Duitsland getest en goedgekeurd (Isoklinker GmbH Zulassungnr. Z-33.5-33) door het instituut voor bouwtechniek Berlijn.
Thermosteen heeft vele voordelen en is op diverse manieren kostenbesparend.

Meer informatie Thermosteen.nl