Gevelrenovatie: De voordelen van steenstrips

Steenstrips hebben vele voordelen voor gevelisolatie


Gevelrenovatie: De voordelen van steenstrips
Gevelrenovatie: De voordelen van steenstrips
De buitenkant van uw gevel isoleren is een goede optie, het levert meestal meer energiebesparing op dan spouwmuurisolatie en binnengevelisolatie maar het is ook vaak de duurste oplossing. Er wordt eerst een laag isolatie aangebracht tegen de gevel welke daarna geheel waterdicht afgewerkt moet worden met pleisterwerk, steenstrips of ander materiaal.


Diverse manieren om uw woning te isoleren

Een aantal jaren geleden was het isoleren van de gevel nog niet de normaalste zaak, tegenwoordig is het een groot aandachtspunt bij nieuwbouwwoningen. Dit heeft tot gevolg dat een overgroot deel van de huidige oudere huizen niet of niet goed genoeg geïsoleerd is. Slechte isolatie van de gevel zorgt er voor dat veel warmte verloren gaat Een buitengevel die niet goed geïsoleerd is verliest veel warmte, het veroorzaakt ook veel tocht. Dit ziet men vaak direct terug op de energienota. Om er voor te zorgen dat bewoners van oudere woningen toch een hogere en wat aangenamere temperatuur in huis hebben zijn er tegenwoordig diverse manieren om uw woning alsnog te isoleren. Het isoleren van de gevel heeft dus niet alleen vele voordelen voor het comfort van uw woning, het scheelt ook nog eens erg veel geld.


Nieuwe uitstraling met steenstrips

Als u uw woning gaat renoveren om beter te isoleren dan is er geen betere manier dan de woning in te pakken met isolatie langs de buitenmuren zodat er geen kou kan binnenkomen. Naast het isolerende effect krijgt je woning door steenstrips te plaatsen ook een nieuwe uitstraling.

Gevelisolatie met steenstrips

Hoogwaardige isolatie materialen zorgen voor een aanzienlijke energiebesparing. De isolatie waarden worden bepaald door het soort en de dikte van deze panelen. Montage van deze panelen wordt uitgevoerd d.m.v. verlijming en installatiepluggen. Door het installeren van isolatiepanelen worden o.a. de koudebruggen bedekt en kunnen er op een simpele manier vormen worden uitgesneden om diverse obstakels te laten verdwijnen. Er zjn vele afwerkingen mogelijk met steenstrips, natuurstenen, hout of aluminium.

Diverse soorten steenstrips

Steenstrips zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende vormen, kleuren en maten. Van gewone ouderwetse bakstenen tot imitatie natuurstenen van kunststof, gips en beton. 

Er zijn ook echte natuurstenen steenstrips, zelfklevende en zelfs flexibele steenstrips op de markt verkrijgbaar. Met steenstrips kunt u al uw creativiteit kwijt, de mogelijkheden zijn oneindig.

Als u zelf steenstrips wilt plaatsen werk dan uiterst nauwkeurig. Behandel de ondergrond met een voorstrijkmiddel zeker als de ondergrond sterk zuigend is. Dit is zeker het geval bij gewoon metselwerk met een poreuze structuur. De primer vermindert de vochtopnemende eigenschappen van het te behandelen oppervlak en zorgt dat de lijm met de steenstrips straks beter hecht.


Minerale steenstrips

Natuurstenen steenstrips zijn optisch niet van metselwerk te onderscheiden, maar bieden veel voordelen ten opzichte van andere materialen. Zo zijn minerale steenstrips veel dunner en wegen ze nog geen 10 kg/m2, terwijl andere systemen veel zwaarder wegen.


Voorbeelden gevelrenovatiesystemen


Knauf Brick Slips Flex

Minerale steenstrips die geschikt zijn voor de eindafwerking van onder andere het Knauf Skin gevelisolatiesysteem. De steenstrips zijn in nagenoeg elk gewenst formaat, kleur of afwerking te verkrijgen, bijvoorbeeld in ‘waalformaat’ 210x100x50 mm. Knauf Brick Slips kunnen op verschillende draagkrachtige, vlakke ondergronden (bijvoorbeeld Knauf SM 700 PRO of Aquapanel) worden verlijmd met de Knauf Brick Slips Hecht- en voegmortel.


Meldorfer steenstrips op isolatie

Meldorfer steenstrips vormen een efficiënte geveloplossing voor renovatie en nieuwbouw. Vastgoedeigenaren, architecten en planologen kunnen met Caparol op een vernieuwende manier de traditionele uitstraling van gebouwen beschermen en herstellen. Op die manier kunnen stads- en dorpsgezichten hun unieke, individuele karakter behouden of herwinnen.